DTF en behandeling aan huis

Directe toegankelijkheid;
de snelste weg naar herstel!

Directe Toegankelijkheid:

 

U heeft géén verwijsbriefje nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer.
 

 

Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u zich zonder verwijzing meldt wordt u zo spoedig mogelijk gescreend. In de screening wordt bepaald of u voor de klachten die u heeft bij ons op het juiste adres zit.

De screening bestaat uit:

  • invullen algemene gezondheidsvragenlijst
  • inventarisatie klacht
  • bepalen of er indicatie bestaat voor verder fysiotherapeutisch onderzoek,
  • uitleg en advies
  • Indien er een indicatie is voor verder onderzoek wordt dit meestal direct na de screening gedaan. In sommige gevallen, met name als de klacht daartoe aanleiding geeft, wordt u voor nader onderzoek verwezen naar een gespecialiseerde collega.

 

Heeft u een probleem, dat niet door fysiotherapie te beïnvloeden is, dan krijgt u advies over wat dan wel te doen. Veelal zullen wij u dan adviseren het probleem alsnog voor te leggen aan de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u aan uw herstel kunt beginnen.

 

Behandeling aan huis:

Onze praktijk staat voor u klaar om u zo goed en zo snel mogelijk van dienst te zijn. U kunt aan huis behandeld worden wanneer u niet goed in staat bent om naar de praktijk te komen! Dit is mogelijk voor iedereen binnen de gemeente Langedijk.

Fysio-Langedijk is met 4 locaties en 30 jaar ervaring oprecht dé fysiotherapie praktijk van Langedijk. Wist je dat je zonder verwijzing van een arts naar de fysiotherapeut kunt? Ook als je bent behandeld bij een gespecialiseerde kliniek met eigen fysiotherapie, kun je kiezen voor een vertrouwde fysiotherapeut in je eigen dorp.

Contactgegevens

De praktijk is dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 8:30 en 13:00:

Tel: 0226 - 31 77 19 (Voorburggracht 263)
Tel. 0226 - 70 13 49 (Pompesloot 102)
Tel. 06 - 23 91 21 17 (Krab 5)
Tel. 0226-317719 (Middelmoot 3)

Of per mail: contact@fysio-langedijk.nl

Aangesloten bij